G-basket informatie

Sporthal G-Basket: "sporthal Kerkhoven", Kleuterstraat, 7-9 3920 Lommel.

Bij Gbasket Lommel staat de "G" voor "Gepast sporten", hier voor basketters met lichte/matige verstandelijke beperkingen (VE , ASS , …) van 8 tot 88 jaar. De spelers zijn zindelijk , zelfredzaam en zorgenvrij.

De Gbasket Lommel werd erkend door de Provinciale Sportdienst Limburg- Gsport van 2007 ,de oprichting van het Gbasket team bij BBC LOMMEL , tot en met 2015 voor onze duurzame werking. Gbasket Lommel is ook lid van GOAL , de Gsport Overleg&Adviesgroep Lommel bestaande uit de verschillende Gsportclubs van Lommel , die de Gsport een input wil geven aan het Lommelse sportbeleid. Vanaf 2018 wordt onze duurzame werking erkend door Sport Vlaanderen.

Gbasket Lommel wil de Gsporters een aanbod geven als de valide sporters : trainingen , wedstrijden , tornooien , sportkampen. Gbasket LOMMEL heeft een recreatieve basiswerking met een competitieve toets : deelname aan de Special Olympics.

Wij sporten in sub-groepen volgens "basket-kunnen":
  • MINIOREN: lage-ring werking (spel-groei niveau)
  • MEDIOREN : hoge-ring werking (spel- groei – recreatief niveau)
  • JUNIOREN: hoge-ring werking (groei-competitief niveau)
Spel-groei niveau : de spelers met (nog) een beperkt basket-kunnen trainen en spelen met de nadruk op balspel-beleving. Groei-recreatief niveau : de spelers kunnen ontwikkelen en doorgroeien, zij zijn in staat om de “basis-basket-technieken(fundamentals)”aan te leren en toe te passen op recreatief niveau. Groei-competitief niveau : de spelers kunnen de “fundamentals“ aanleren en hierin verbeteren. Tevens zijn ze in staat om fysiek een wedstrijd te spelen en taktisch de coach zijn instrukties te volgen. Wij hanteren een soepele indeling , met nadruk op het welzijn van de basketter om onze doelstelling te verwezelijken : het kunnen deelnemen met een gepaste groep (aantal , spelniveau) aan onze aktiviteiten. De Gbasket niveau's : Fun , Niv4,3,2,1 zijn een hulp-middel bij deze doelstelling. Sporttechnisch baseren wij onze werking op de “Leerlijn Basketbal Vlaanderen” van de VBL .

Het Unified-project van BBC Lommel (UNIFIED club erkenning door Special Olympics Belgium) is inclusie-sport (spelers met en zonder beperkingen sporten samen) en biedt als integratie een meerwaarde bij de clubwerking.

Wij geven de kans aan gemotiveerde Junioren om als “co-trainer” mee te helpen bij de trainingen van de Minioren en de Medioren. De “co-trainer” helpt en ondersteunt de trainer volgens zijn mogelijkheden.